Om Notebasen

 
Som musiker, komponist, arrangør og orkesterleder i over 40 år har jeg sett utfordringer og utvikling på mange fronter. Samtidig har jeg sett at utviklingen på dette med noter har stått litt stille.
 
Noen av utfordringene som musiker, arrangør, komponist og orkesterleder:

Notearkiv med ukomplette noter fordi man bruker originalnotene.
Vanskelig å finne gode arrangement for egen besetning, vanskelighetsgrad m.m.
Originalnoter inneholder notater fra tidligere musikere, blir fillete og dårlige.
Stor jobb for noteansvarlig i gruppen før øvelse.
 
Notebasen sin målsetting er å sikre rettighetshavere bedre, gjøre hverdagen vesentlig enklere for musikere, kor og orkester, markedsføre komponister og arrangører bedre og sørge for at  notearkivet er oppdatert og i orden.
 
Tjenesten er skybasert og brukerstyrt. Brukere er koblet til instrument/stemme. Arkivtjenesten har info om musikkverket, rettighetshavere, kjøpsinfo, besetning/stemmer.
Det kan legges inn arbeidskopier av stemmene både mot papirutskrift og mot pad. App til Pad er tilgjengelig i egen modul. 

Det kan også gjøres notater på arbeidskopiene og lagres på brukernivå. Ut ifra hvilket instrument man tilhører får man tilgang til arkiv og arbeidskopier. Her lages også spillelister eller konsertprogram for tid framover slik at alle musikere vet hva som skal spilles når og notene er gjort tilgjengelig for riktig konsert.
Det finnes også en tjeneste for søk i eksternt arkiv, dvs. andre kor/orkester. Søkebegrepet gir all informasjon i arkivtjenesten.